Wednesday, April 7, 2010

Dagens Geografitime: Gdansk

(foto: http://ninehoursahead.wordpress.com)
På fredag skulle jeg som fortalt i forrige innlegg på roadtrip med de to flotte forloverne mine, Vibeke og Maria (det er sånn som skjer når du bestemmer deg for å gifte deg). De kom og kidnappet meg hjemme i Kvinesdal, og etter noen timer i bilen enda vi tilslutt på Rygge flyplass av alle steder. Der fikk jeg lære om et sted jeg ikke visste fantes et par timer før jeg faktisk var på det stedet. For turens reisemål var ikke mindre enn Gdansk, som ligger nord i Polen (her). Utrykket mitt da jeg fant ut av hva jeg skulle, var visstnok et syn som det var veldig trist ingen fikk tatt opp på film. 
Men Gdansk er et undervurdert reisemål. Jeg hadde en fantastisk tur! Fikk handlet (Polen er farlig billig) en del selv om butikkene stengte (på slaget!) kl. 4 på lørdag og hadde stengt hele søndagen, tatt litt bilder, sovet på et flott hotell, spist billig mat på mange restauranter, kjørt bomtur til "jazz"-club (scenen sto tom, og på anlegget spilte de Phil Collins) og snakket masse med kroppspråk og gebrokken engelsk (noe vi hørte ofte som respons på "Do you speak english" var Noooo!!). 
På søndag/mandag ble det en lang tur gjennom 7 fylker fra Rygge til Bergen. For å slippe kolonnekjøring over fjellet bestemte vi oss for å kjøre kysten. Men det var en flott tur, med en deilig pause hjemme i Kvinesdal der vi ble godt stelt med før vi kjørte videre.
Tusen takk for turen jenter!!
(PS. Bilder fra turen kommer kanskje etterhvert...)

2 comments:

Mariapiakallevallevia said...

Det var en glede:-) Du er god:-)

Vibeke said...

Ja det va så kjekt atte! :D

Post a Comment