Saturday, July 2, 2011

Gårsdagen i bilder: Turistdag på Manhattan

I går var o store turistdag for ekteparet Hannevik. Tolv timer (minst) med trakking rundt på Manhattan... Det var helt fantastisk! ...selv om jeg kjenner det i beina enda. Vi får i hvert fall nok trim mens vi er på ferie:-)
Vi begynte på Ground  Zero der det faktisk er 10 år siden (!) tvillingtårnene sto... skal si tiden flyr. Spesielt var det i hvert fall. Videre gikk turen til bygningen som ble brukt på "Friends" (det begynner også faktisk å bli ti år siden... er det jeg som begynner å bli gammel???) Det som er litt komisk er at denne bygningen bare ble brukt som "rekvisitt" - nesten ingenting av innspillingen foregikk her, men i LA. Beliggenheten er også helt feil siden gjengen i Friends i følge serien bor i nærheten av Central Park, som ligger helt på andre siden av Manhattan, ca. 6 km unna denne bygningen. Men det er uansett kult å ha sett den:-)
 Fra Friendsbygningen gikk vi opp Bleeker Street til Magnolia Bakery, der vi kjøpte oss deilige (men veldig søte) cupcakes i de kjente hvite boksene....
 Fra Magnolia Bakery gikk veien videre til the Flat Iron Building. Kuuul skyskraper som har formen som et strykejern, slik at hvis du ser den fra en spesiell vinkel ser det ut om en veldig smal bygning....
 Herfra gikk vi videre opp Fifth Avenue opp til (obligatoriske) Empire State Building. Og det skal sies at alt i New York er myyye større enn det ser ut som på film. Ikke langt unna Empire State Building ligger en kirke, som kanskje er på størrelse med Johanneskirken i Bergen - og den så ut som en pinglekirke i forhold til skyskraperne som ligger rundt.
 Jeg tror vi kom til Empire State Building på et veldig gunstig tidspunkt (sånn litt sent på ettermiddagen), for det var ikke mer kø enn det måtte være synes vi. Det som også var gunstig med dette tidspunktet var at, med litt venting, fikk vi med oss utsikten over New York både i solskinn, solnedgang og når det var mørkt og masse lys! Utrolig fint - utrolig stort!


Dagen ble avsluttet på fantastiske Max Brenner. Der fikk vi servert deilig varm sjokolade (min med marshmallows, Øystein sin med toffee) i egne Hug Mugs (jeg har kjøpt med hjem, så de som er nysgjerrige kan komme å se de hjemme i Bergen om noen uker). I tillegg fikk vi fondue av mørk- og melkesjokolade. Her kunne vi dyppe jordbær, bananer, brownies og kjeks. I tillegg fikk vi med egen marshmallowsgrill! Nam, nam, nam! Herved anbefalt!
 Alt i alt en fantastisk flott dag.
Vi koser oss fremdeles veldig, selv om vi trengte en hviledag i dag:-)

3 comments:

Vibeke said...

Fantastiske bilde av et fantastisk New York! Vert ein smule misunnelig her eg sitt.. Men nyt dagane maksimalt, og sjå litt for meg óg. ;)

Anonymous said...

Høres kjempespennende ut!!! Få med dere mest mulig :-) Kos dere vieder på ferie i "metropolen". Klem fra Mari-Ann

TemporaryStay said...

NY!! Lucky you! Så fin blogg:)

Post a Comment