Sunday, August 19, 2012

Mat til hverdags


  Mye har skjedd i sommer, og bloggingen har blitt kraftig nedprioritert - men nå er jeg (forhåpentligvis) tilbake også på denne fronten. (Skal i hvert fall prøve å unngå at det går tre mnd til neste gang...)
For vår del er hverdagen tilbake for fullt etter en deilig sommerferie. Vi har vært i hele fire bryllup i løpet av sommeren. Det er så fint når ungdommen finner hverandre;-) Utenom det har vi vært litt i sør og litt i vest.
Mer om det kommer her på bloggen etterhvert (har noen bildedryss på vent).
Anyways - dagens tips er veldig relevant nå som den travle hverdagen er tilbake. Vi har nemlig begynt med ukesmeny her hos oss. Det er utrolig praktisk! 
Positive faktorer med ukesmeny er bl.a:
  • Mindre tid på å handle
  • Vi bruker mindre penger på mat
  • Vi får i oss mye mer variert kost enn før
  • Vi unngår og måtte finne på noe til middag akkurat når vi er sultne.

Jeg har laget en hverdagsmeny der vi har oversikt over det vi vanligvis lager til middag (se bildet over). Og før hver uke setter vi oss ned sammen og finner ut hva vi har lyst på den kommende uken. Det skriver vi ned på en ukesmeny (se bildet under).
 Når det er på plass er det mye lettere å skrive handleliste for hele uken.
Så får vi jo se hvor lenge det varer...
Foreløpig er vi i hvert fall godt i gang, og veldig fornøyd med systemet:-)
PS: Det hender selvfølgelig at menyen blir litt justert i løpet av uken. Det er også rom for å lage noe som ikke står på "hverdagsmenyen" innimellom. Jeg er i hvert fall avhengig av å ha mulighet for å la kreativiteten ta overhånd av og til - men dette fungerer veldig godt sånn i det dagligdagse.

No comments:

Post a Comment