Friday, November 23, 2012

Thanksgiving!

 I går feira vi Thanksgiving i familien Hannevik. Jeg er egentlig ikke vant med å feire Thanksgiving, men jeg synes det er noe fint med tanken bak den store amerikanske høytiden. Tenk en egen høytid satt av til å tenke over hva man er takknemlig for. For vi har tross alt mye å være takknemlige for. Jeg er for eksempel veldig takknemlig for å ha kommet inn i en så flott svigerfamilie. Derfor inviterte meg og Øystein noen av de (vi har ikke plass til alle...) på middag i går. Vi skal jo ikke være her i jula i år, så da var det fint å spise en litt større middag sammen i november. I tillegg gav det meg muligheten til å dille på kjøkkenet i noen timer, hvor jeg fikk prøve meg på å kokkelere noe jeg aldri hadde laget før - og da storkoser jeg meg!
 Jeg tenkte som så, at er det Thanksgiving så er det Thanksgiving. Da måtte jeg jo prøve å få det tradisjonelle kalkunmåltidet på bordet. Ikke visste jeg om det var godt (jeg hadde jo aldri verken smakt eller laga det før), men jeg håpte at i hvert fall kalkunen skulle være en sikker vinner. Det så ut som det meste falt i smak, selv om noe av tilbehøret var litt uvant for de norske ganene våre.
 Menyen ble som følger:

Hovedrett:
Helstekt kalkun med Chestnut Stuffing (kastanjestuffing)
Mashed Potatoes (potetmos)
Sweet Potato Casserole (søtpotetform)
Tarragone Green Beans (grønne bønner med estragon)
Brussel Sprouts with Lemon and Walnuts (rosenkål med sitron og valnøtter)
Gravy (brun saus)
Cranberry Sause (tranebærsyltetøy)

Dessert:
Pumpkin pie (gresskarpai)Alt i alt ble det en nydelig dag!
Tusen takk for besøket.

PS: Noen har etterlyst ønskelisten min i år. Den ligger på samme sted som i fjor (der ligger den for så vidt hele tiden...) Link her: Ønskeliste Kristin 
Øystein har også laget en her: Ønskeliste Øystein

No comments:

Post a Comment