Monday, March 18, 2013

Nye parfymefrie produkter


Jeg har vært så heldig å få tilsendt noen nye parfymefrie produkter på markedet, og har prøvd de en liten stund nå.
Produktene det er snakk om er to universalvaskemidler fra Ajax og en tøymykner fra Softlan.
Parfymefrie tøymyknere finnes det jo noen av fra før på markedet, men de to rengjøringsmidlene fra Ajax har virkelig gjort hverdagen min enklere!
Universalsprayen kan egentlig brukes overalt, men jeg bruker den i hovedsak på badet. Den er i tillegg til å være parfymefri laget med et munnstykke som gjør at det sprayes ut skum og ikke små dråper (som ikke er så bra å puste inn). Den andre universalvasken er en god gulvvask.

I tillegg til at jeg ikke tåler parfyme (og derfor er nødt til å bruke parfymefrie produkter), tror jeg ingen har vondt av å bruke mindre kjemikalier når de vasker hjemme. Derfor anbefales disse produktene til alle:-)

Jeg oppdaterer forresten det tidligere innlegget mitt "A guide to: parfymefrie produkter" (se link til høyre) fortløpende etterhvert som jeg finner nye alternativer, hvis det skulle være av interesse.

Innlegget inneholder sponsede produkter

3 comments:

Anonymous said...

Hei! Jeg sliter også veldig med kjemisk miljøintoleranse... Og jeg jobber som sanger. Noe som gjør det veldig kjipt til tider! Spesielt i denne bransjen hvor parfyme, sminke, hårspray etc er overalt! Jeg passer på å bruke parfymefrie produkter selv. Men det hjelper lite når de jeg jobber med oser parfyme... Haha. Og jeg reiser mye og jobber med forskjellige personer hele tiden. Noe som gjør det veldig vanskelig å si ifra om problemet. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre... Når jeg er i nærheten av folk med sterk parfyme får jeg astma meg en gang. Og det virker som slimhinnene i halsen får det verst faktisk. Noe som er veldig typisk når jeg driver med sang!!! Tar du noen medisiner før du f.eks skal i selskap med masse folk som bruker parfyme etc? Har du noen råd... Fin blogg by the way ;)

Kristin said...

Hei! Jeg føler virkelig med deg, det er overhodet ikke lett å synge i et parfymefylt rom. Selv har jeg måttet slutte med mye av min utøvende sangvirksomhet. En utrolig tung avgjørelse å ta, men jeg så ingen annen utvei for å slippe å være syk hele tiden. Har dessverre ikke så mange gode råd - leter nok etter en vidunderkur på samme måte som deg... Det eneste som hjelper for meg utenom å holde seg borte fra parfyme er å få nok hvile når jeg blir dårlig, og å trene... Vet noen tar store mengder prednisolon før de skal i selskap osv, mn det har min lege frarådet meg å begynne med, siden det tærer på skjelettet... Ellers kan jeg anbefale deg å melde deg inn i forbund for kjemisk miljøintoleranse (hvis du ikke allerede er medlem), se intoleranse.no Her kan du få kontakt med flere andre i samme situasjon, og være med å støtte arbeid som kanskje på sikt kan gjøre at vi får en bedre hverdag.. Gi gjerne en lyd hvis du finner en måte du klarer å fortsette å synge på, det er ihvertfall jeg interessert i;-)

Anonymous said...

Tusen takk for svar! Skal sjekke ut den nettsiden :)

Post a Comment